Inteligentno telo radionica joge disanja

APRIL 2022.

vikend subota i nedelja

16/17.04

11.00 – 14.00

Dah je inteligencija tela – T.K.V. Desikatchar

 

PROGRAM

Subota 16/04, 11.00 – 14.00

 • Najčešći obrasci disanja
 • Individualna procena
 • Opuštanje daha

U subotu se upoznajemo sa svojim dahom. Učimo šta da primećujemo u vezi disanja i otkrivamo neke od naših najčešćih izbora da dišemo. Plitko, duboko, čujno, tiho, stegnuto, opušteno uz razumevanje zbog čega ih biramo čak i kada o tome ne razmišljamo, kada i kako još možemo da ih koristimo da nas što efikasnije podrže u životu.

Za kraj vodim vas kroz vežbu opuštanja daha i doživljaj potpuno rasterećenog i oslobođenog disanja.

Nedelja 16/04, 11.00 – 14.00

 • Dah kao govor tela
 • Čulo interocepcije
 • Otelovljeno ćelijsko disanje

Stanja našeg nervnog sistema očitavaju se kroz dah i u nedelju ćemo istražiti kako da prepoznamo poruke koje nam telo šalje dahom i kako da ih koristimo. Otkrićemo kako da dođemo u kontakt sa svojim čulom interocepcije i osvestimo doživljaj napajanja tkiva kiseonikom. (tekst o interocepciji ko želi da se dodatno pripremi je ovde).

Zašto da dođeš

Osim što će ovo istraživanje biti veoma zabavno, upoznavanje sa sopstvenim dahom i telom na ovaj način pomaže da

 • balansiramo nervni sistem
 • oslobodimo se napetosti
 • osvestimo svoje obrasce disanja
 • lakše upravljamo unutrašnjim stanjima
 • donosimo bolje odluke
 • pouzdanije prepoznamo svoje potrebe
 • efikasnije koristimo svoj dah
 • negujemo kontakt sa svojim telom

O radionici

Radionica je podeljena u dva dana koja se mogu a ne moraju povezati. Ukupno trajanje je 3h po danu u okviru kojih pravimo pauzu od 15 minuta za osveženje.

Prvi deo radionice je interaktivan: pričamo, demonstriramo, vežbamo, pitamo, odgovaramo, što znači da dobijaš jasan i celovit uvid u teme kojima se bavimo.

Drugi deo nakon pauze posvećen je vođenoj praksi i meditaciji.

Radionica će se odvijati u manjoj grupi do 8 osoba u studiju SupAerial Fitness Yoga studio, Brane Crnčevića 16, Beograd

U slučaju interesovanja biće omogućeno i onlajn učešće putem Zoom aplikacije.

Učešće po jednom danu je 3500 rsd / oba dana je 5000 rsd

Prijave na mail spicesunshineblog@gmail.com

Za više informacija 062 8000148

O jogi disanja

Joga disanja ili inquiry based breath centered yoga je stil joge koji koristi putanje kretanja daha da oslobodi dah i podrži pokret. Jer i sam dah je pokret i promena oblika grudne i stomačne šupljine. Joga disanja je primarno interoceptivna praksa u kojoj se pokret organizuje dahom i pripada praksi Hatha joge.

Joga disanja je kompletna praksa. Krećemo se, radimo asane, relaksacije, meditacije. Više o jogi disanja možeš da pročitaš ovde JOGA DISANJA.

O meni

Zovem se Jelena Malenović i sertifikovani sam instruktor joge, dugogodišnji praktičar i edukator.

Sa breath centered pristupom u jogi upoznala sam se 2018/19 u školi Yoga Anatomy, Leslie Kaminoff-a gde sam usavršavala anatomiju joge i rada sa dahom, oblastima u kojima sam i nastavila da se razvijam.

Leslie je do danas ostao moj učitelj a njegova učenja oblikuju i inspirišu moj rad koji je primarno usmeren na terapeutska dejstva joge.

Sa jogom sam se susrela pre gotovo 3 decenije. Iskustvo sam sticala i kao praktičar i kao edukator. Svoj rad posvetila sam radu sa dahom, razvoju interocepcije i terapeutskim dejstvima joge.

U Međunarodnoj joga akademiji Joga saveza Srbije sertifikovala sam se za instruktora Hatha joge, joge hormonalne ravnoteže i joga ishrane.

Moj pristup jogi je holistički i usmeren na one efekte joge koji mogu da olakšaju svakodnevni život. Vodim se principom da je svako telo jedinstveno pa tako i grupnu praksu vodim prilagođavajući je ličnim potrebama da svako može da dobije baš ono što mu je potrebno i bezbedno uživa u praksi bez obzira na prethodno iskustvo u vežbanju, fleksibilnost ili oblik tela. Kako mi je joga pomogla da se ponovo sprijateljim sa svojim telom, možeš da pročitaš u tekstu ovde

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *