Dobrodošli u Začin& Sunce virtuelni prostor sa idejom da se približimo stvarnoj prirodi, onoj koja nas okružuje i prirodi unutar nas. A moja priroda je da prenosim prakse i znanja koja hrane i neguju čitavo biće.

Odrastala sam uz zvuke reke Resave, boje i oblike šume, mirise lekovitog bilja, ukuse divljeg voća. Ta punoća snaga i lepota prirode je moja inspiracija u svemu što radim i jesam.

Pa i u tome da ovde na jednom mestu spojim biljnu ishranu, ajurvedsku kuhinju, terapeutska joga učenja, rad sa dahom. Sve to kroz fotografiju, vizuelne i pisane priče, koje poput moje prirode iz detinjstva pozivaju da doživiš sve te ukuse, začine, arome, mirise, teksture, boje, osećaje. Lakoću i radost, punoću i lepotu, začin i sunce.

Odakle da kreneš?

RECEPTI ovde ćeš pronaći veliku riznicu recepata biljne kuhinje koji su pre svega ukusni i nutritivno izbalansirani, a onda i brzi i laki za pripremu, posebno ako sebi dozvoliš da se igraš dok kuvaš.

Polako ulazim u 10tu godinu kako sam na biljnoj ishrani što je jedna od najboljih stvari koju sam za sebe učinila. Da saznaš više o celovitoj biljnoj ishrani ili o prelasku na ovu vrstu kuhinje, predlažem da kreneš od teksta Pre nego što pređeš na plant based ishranu.

Moj izbor ovog načina ishrane dešavao se vrlo postepeno i više kao posledica učenja da slušam i poslušam svoje telo, um i duh kroz praksu joge, nego kao neka određena namera da se baš tako hranim ili živim. Joga je ono što moje izbore već godinama čini održivim, praksa koja samo počinje na prostirci a prenosi se u svakodnevni život. Pokreće na prepoznavanje i povezivanje sa onim delom našeg stvaralačkog, znatiželjnog i plemenitog bića koje je svesno da je neodvojivi deo čitave prirode.

JOGA je posebna sekcija na blogu gde pišem i pričam o svemu onome što me u jogi fascinira, radu sa dahom i telom, nasleđu učenja o jogi kao terapiji čemu sam posvetila najveći deo svog rada.

WELLBEING sadržaj je moj način da približim Ajurvedu, drevna saznanja primenjiva na savremen život. Jednostavno i zanimljivo od toga kako da ajurvedski kuvate u savremenoj kuhinji do zimske nege unutrašnje vatre, energije koja čini život.

Ostalo je još toliko toga da kažem o sebi. Ja sam food bloger, autor i fotograf. Kreator recepata i sadržaja o hrani. Joga edukator i praktičar ajurvede. Da se ne bavim ovim bila bih snimatelj životinja i posmatrač života u džungli. Uživam da čitam kuvare, mirišem čokoladu, hodam bosa, gledam u zvezde i slušam vodu. I pričam sa pijačnim prodavcima, neke od najinteresantnijih namirnica upravo sam tako otkrila. A možda ćemo se najbolje upoznati ako probate poneki recept ili dođete na joga čas.

Hvala vam što ste ovde.

S ljubavlju,

Jelena

Korpa
Scroll to Top