Dobrodošli u Spice Sunshine blog koji istražuje šta sve možemo da uradimo za sebe i životnu sredinu, sada i ovde i sa onim sa čime raspolažemo.

Ovaj blog je nastao iz moje lične potrage kako da svoj svakodnevni život obogatim jednostavnim, zdravijim i zelenijim izborima. I ukusnijim! Jer celovita biljna ishrana nikako ne znači da moramo da se odreknemo uživanja u hrani. Verujem da možemo da se hranimo i zdravo i ukusno, i živimo u skladu sa sobom i prirodom.

Kuvanje je moja velika ljubav, pa tako hrana, i to ona prirodna i biljna, zauzima i najveći deo bloga. Ja još uvek čuvam svoj prvi kuvar koji sam dobila sa sedam godina i volim hranu koja pršti od punoće ukusa, začina, tekstura, boja i oblika. U sekciji Kuhinja Sunshine pronaći ćeš lake, brze i ukusne recepte za koje će ti uglavnom trebati tek nekoliko sastojaka i malo vremena, bez obzira na to kakvo iskustvo u kuhinji imaš ili nemaš.

A ako želiš da saznaš više o celovitoj biljnoj ishrani ili o prelasku na ovu vrstu kuhinje, predlažem da kreneš od teksta Pre nego što pređeš na plant based ishranu.

Moj izbor ovog načina ishrane dešavao se vrlo postepeno i više kao posledica učenja da slušam i poslušam svoje telo, um i duh kroz praksu joge, nego kao neka određena namera da se baš tako hranim ili živim. Joga je ono što moje izbore već godinama čini održivim bez obzira na to koliko vremena imam, da li sam na putu ili van kuće po ceo dan. Joga je praksa koja samo počinje na prostirci a prenosi se u svakodnevni život. Pokreće na prepoznavanje i povezivanje sa onim delom našeg stvaralačkog, znatiželjnog i plemenitog bića koje je svesno da je neodvojivi deo čitave prirode. Zato sam jogi posvetila posebnu sekciju na blogu u kojoj ću pokušati da prenesem svoja praktična znanja koja život mogu da učine bar malo lakšim.

Mnogo ti hvala na interesovanju i čitanju, želim ti osunčane dane i uživanje u dobrim ukusima prirode

Jelena

Korpa
Scroll to Top