Humus sa cveklom

Fantastična varijacija originalnog humus recepta. Osim ove nestvarno predivne boje, cvekla daje lepu slatku i svežu aromu humusu.

Humus se pravi lako i može da stoji u frižideru i do 5 dana. Za ovu varijantu, osnovnom receptu za humus https://spicesunshine.com/sr/humus-namaz/ oduzmi limunov sok i dodaj 2 organske cvekle srednje veličine pečene u rerni.

Da ispečeš cveklu, dobro je operi žicom pod mlazom vode, osuši, ostavi koru, zavij je u foliju i peci nekih 25 minuta u rerni na 200C. Kada se ohladi, odseci deo peteljke a koru jednostavno možeš da skineš prstima, lako se samo sljušti sa cvekle. Samo odmah operi ruke da ti prstići ne bi bili roze neko vreme posle. ?

Cvekla humusu i drugim jelima ne daje samo ovu radosnu boju. To je povrće koje moćno podiže energiju i raspoloženje i odlično je da se jede posebno tokom jeseni i zime. Samo jedna mala porcija cvekle na dan daće ti dodatnu snagu u fizičkim aktivnostima, posebno ako se baviš sportom ali i energiju mozgu za veću koncentraciju i jasnije razmišljanje.

Cvekla je još poznata i da normalizuje krvni pritisak, čuva krvne sudove i srce, revitalizuje jetru pomažući joj tako da se izbori sa toksinima, jača imunitet, čini čuda sa sistemom za varenje i pomaže u smanjenju težine i održanju vitke linije. A još je i ukusna!

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *