Slobodno Telo Slobodan Dah radionica

TEMA: ĆELIJSKO DISANJE / ENERGIJA I EMOCIJE SRCA I PLUĆA

Pridružite nam se na jedinstvenoj radionici i praksi kojom ćemo se povezati sa inteligencijom svog tela da osnažimo energetske tokove srca i pluća, pospešimo napajanje tkiva kiseonikom i probudimo prirodnu moć regeneracije.

  • Osvestićemo mesta u svom telu kojima je potrebno više kiseonika i kako da ih dahom podržimo
  • Istražićemo psihosomatske veze na nivou ćelija i unutrašnjih organa
  • Naučićemo akupresurne tačke i položaje za meridijane pluća i srca
  • Otkrićemo kako da pomognemo sebi u stanjima energetskih i emotivnih disbalansa vezanih za pluća i srce
  • Upoznaćemo dah kao pokret i osvestiti vezu između spoljašnjeg i unutrašnjeg disanja za bolje ishranjivanje i regeneraciju tkiva

Ispod kretanja udaha i izdaha paralelno u nepreglednom unutrašnjem svemiru naših tela dešava se stalno unutrašnje disanje. Ovim jedinstvenim disanjem svaka naša ćelija uzima nutrijente i izbacuje toksine održavajući sveprisutni balans koji leži u osnovi zdravlja, ćelijskog obnavljanja, proizvodnje i kruženja životne energije.

U tom pouzdanom snabdevanju ćelija i tkiva kiseonikom najveću ulogu uz respiratorni igra kardiovaskularni sistem. Stoga ćemo uz praksu ćelijskog disanja na radionici uroniti i u jednočasovnu jin joga praksu uz akupresuru za osnaživanje meridijana pluća i srca.

10.00 – 10.45 uvod

DAH KAO POKRET / teorija i praksa

PUT U ĆELIJU ISHRANJIVANJE TKIVA I STVARANJE METABOLIČKE ENERGIJE / teorija

ENERGETSKA I EMOTIVNA STRANA DAHA KROZ MERIDIJANE I AKUPRESURU / teorija

10.45 – 11.30 ĆELIJSKO DISANJE / praksa joge disanja i somatskog pokreta

11.40 – 12.40 MERDIJIANI SRCE I PLUĆA / praksa jin joge i akrupresure

12.40 – 13.00  pitanja i odgovori

Spojile smo terapeutske meditativne prakse jin joge, akupresure, breath centered joge i somatskog pokreta. Radionica uključuje pokret, joga asane, rad sa akupresurnim tačkama, rad sa dahom, meditacije i relaksacije. Namenjena je svim nivoima od početničkih do naprednih.

Kada: subota 25.maj 10.00 – 13.00h

Gde: Pilates studio Ugrinovačka 140, Zemun

Prijavite se na jelenamalenovic@spicesunshine.com

Broj mesta je ograničen. Prijavite se i osigurajte svoje mesto na radionici!

Simonida Zorić Jančić

Osnivačica Zephyros Wellness Concept Simonida je Holistic wellness terapeut (Učilište Lovran, Opatija) Praktičar Bahovih kapi (BFRP, The Bach Centre) Yin Yoga Teacher (Sebastian Pucelle i Murielle Burellier).

U svom individualnom radu objedinjuje holistički pristup tradicionalnih praksi Istoka i savremenih metoda Zapada, sa akcentom na holističku masažu, aromaterapiju, miofascijalno opuštanje i osvešćivanje psihosomatskih obrazaca kroz savetovanje, energetski rad i rad sa cvetnim esencijama.

Pored višegodišnjeg grupnog i individualnog rada, bavi se edukacijom i obukom iz oblasti holističkog wellnessa.

Jelena Malenović

Osnivačica Oxygen Movement platforme, Jelena je edukator i praktičar terapeutskih vidova joge sa više od 20 godina iskustva. Završila je studije anatomije joge i disanja u Yoga Anatomy školi iz New York-a pod mentorstvom Leslie Kaminoff-a doajena iz ove oblasti u svetu. Praktičar je ajurvede koju od 2020. izučava u svrhu adekvatnije primene joge.

Od 2018. do danas uči i usavršava breath centered inquiry based pristup joge pod vođstvom Leslija Kaminofa/Amy Mathews i učenja koja spajaju savremenu anatomiju sa principima (vini) joge tradicionalnog terapeutskog pravca i nasleđa Leslie Kaminoff – T.K.V. Desikatchar – T.Krishnamacharya.

2016/17. u Međunarodnoj joga akademiji Joga saveza Srbije sertifikovala se za instruktora Hatha joge, joge hormonalne ravnoteže i joga ishrane, gde se upoznala i sa osnovama ajurvedske kuhinje.

Svoju dugogodišnju joga praksu posvetila je razumevanju i primeni terapeutskim vidovima joge posebno proučavajući rad sa dahom. O nasleđu učenja i učiteljima možeš da pročitaš u tekstu ovde.

Jelenin pristup jogi je holistički i usmeren na one efekte joge koji mogu da olakšaju svakodnevni život. Vodi se principom da je svako telo jedinstveno pa tako i grupnu praksu prilagođava individualnim potrebama da svako može da dobije baš ono što mu je potrebno i bezbedno uživa u praksi bez obzira na prethodno iskustvo u vežbanju, fleksibilnost ili oblik tela.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *