NOVO! JOGA DISANJA u Homeplace studiju

0 Comments

Počinjemo sa časovima joge disanja

u novom Homeplace studiju, Ravanička 42 Beograd

ponedeljak/četvrtak    18.30h – 19.45h

Akcija do 31.maja prvi probni čas je besplatan, dođite!

pišite pitajte ili se prijavite putem mejla jelena.homeplace@gmail.com ili telefona 062/800-01-48

Šta je joga disanja

Joga disanja je interoceptivna praksa u kojoj se služimo individualnim putanjama daha da organizujemo pokret i učimo kako da koristimo sav potencijal svog daha. Joga disanja je Hatha joga i spada u terapeutske segmente prakse a izdvaja je:

  • dinamične asane i pokret baziran na kretanju daha kroz telo
  • rad sa dubokom linijom mišića / respiratornom dijafragmom / karličnim dnom
  • usklađenost sa anatomijom tela, fiziologijom i biomehanikom disanja
  • funkcionalan zdrav pokret
  • introspektivni metod
  • individualni pristup i prilagođavanje prakse

Joga disanja je za sve vas koji želite da

  • osnažite svoj odgovor na fizički i umni stres
  • ojačate duboke mišiće trupa i povećate mobilnost
  • unapredite kapacitet udaha i izdaha i naučite kako da koristite svoj dah
  • naučite kako da prepoznate i razumete signale svog tela

Kako izgleda čas joge disanja

Joga disanja na dah gleda kao na pokret koji iznutra ka spolja podržava funkcionalan i zdrav pokret. Tokom prakse prepoznajemo i oslanjamo se na ove individualne putanje kretanja daha koje koristimo i da prepoznamo jezik kojim dah govori sa nama, organizujemo zdrav pokret i osećaj udobnosti u sopstvenom telu.

Joga disanja je kompletna praksa.  Časovi obuhvataju dinamične asane, pranajamu, pratjaharu, vođene relaksacije, vežbe koncentracije i meditacije, uz dovoljno modifikacija da časovi odgovaraju različitim nivoima i potrebama polaznika.

Gde vežbamo: Homeplace studio, Ravanička 42 Beograd

Kontakt: da se prijavite ili pitate pišite mi na jelena.homeplace@gmail.com ili pozovite 062 8000148

Važna napomena:

Sva joga praksa kojom se bavimo na časovima jesu programi podrške zdravlju. Ni jedan od ovih programa nije namenjen u svrhu dijagnoze, terapije bolesti i bilo kakvih zdravstvenih stanja i ne mogu da zamene terapiju koju je lekar propisao. Programi nisu prilagođeni trudnicama.

I za sve vas koji ste po prvi put ovde, da vam se predstavim:

Zovem se Jelena Malenović i sertifikovani sam instruktor Hatha joge, joge hormonalne ravnoteže i učitelj joge disanja inspirisane učenjima Leslija Kaminofa. Svoju dugogodišnju joga praksu posvetila sam razumevanju i primeni joge u svakodnevnom životu kao i njenim terapeutskim dejstvima, posebno proučavajući efekte disanja kao odgovor na različita psihofizička stanja izazvana modernim načinom života.

Sa jogom sam se susrela još u svojim dvadesetim godinama i sticala iskustvo u različitim stilovima joge, pre svega da pomognem sebi i pronađem najefikasniju antistres terapiju za svoje telo i um, olakšam simptome cervikalne spondiloze i artitisa u kolenima sa kojima se nosim. U narednim godinama, samostalno ili uz podršku joga učitelja, istraživala sam različite stilove i prakse joge, zaljubila se u joga nidru, meditaciju, restorativne i terapeutske stilove joge. O tome kako mi je joga pomogla da se ponovo sprijateljim sa svojim telom, možete da pročitate u tekstu ovde.

U Međunarodnoj joga akademiji Joga saveza Srbije sertifikovala sam se za instruktora Hatha joge, joge hormonalne ravnoteže i joga ishrane. 2018. nastavljam studije joge pod vođstvom doajena joge Leslija Kaminofa u Yoga Anatomy školi iz Njujorka jednoj od najpriznatijih škola ove oblasti u svetu gde završavam Yoga Principles i kao stipendista nastavljam Yoga Practices. Ovo usavršavanje u oblasti anatomije, biomehanike, fiziologije, rada sa dahom i primene u joga praksi aktivno traje do danas.

Moj pristup jogi je holistički i usmeren na one efekte joge koji mogu da olakšaju svakodnevni život. Vodim se principom da je svako telo jedinstveno pa tako i grupnu praksu vodim prilagođavajući je ličnim potrebama da svako može da dobije baš ono što mu je potrebno i bezbedno uživa u praksi bez obzira na prethodno iskustvo u vežbanju, fleksibilnost ili oblik tela.

0 Comments

Leave a Comment