JOGA DISANJA časovi na dve lokacije

Izaberite lokaciju prijavite se i vežbajte jogu disanja

ponedeljkom i četvrtkom 18.30 – 19.45

u novom Homeplace studiju Ravanička 42 Zvezdara

nedeljom 9.30 – 11.00

u Top Gym trening centru Novi Beograd

pišite pitajte ili se prijavite putem jogadisanja@gmail.com ili telefona 062/8000148

Šta je joga disanja

Joga disanja je poseban metod tradicionalne joge koji spada u holističke terapeutske segmente prakse. Dah je centralna tačka u jogi disanja. Odmah do njega je interoceptivni metod.

Kako se radi sa dahom u jogi disanja

U ovom pristupu koristimo se biomehanikom disanja da organizujemo pokret. Pokret organizovan dahom je dobro raspoređen i zdrav pokret. Na taj način prepoznajemo i razbijamo obrasce koji nas sputavaju u disanju i osećaju udobnosti unutar svog tela da oslobodimo pun kapacitet svog daha i inteligencije tela.

Šta znači interoceptivni pristup

Interoceptivna metodologija kojom vas vodim kroz praksu služi da prepoznamo i razumemo senzacije, signale, osećaje, govor svog tela. To znači buđenje dubokih veza sa telom. Prepoznavanje šta nam telo govori kroz dah.

Više o interocepciji možete da pročitate ovde.

Kakva je veza između ova dva fokusa: biomehanike disanja i interoceptivnog pristupa

Rad sa dahom kroz pokret primarno oslobađa dobar prohodan prostor unutar tela delujući na optimalno držanje, svesno kretanje, otpuštanje tenzija i dovođenje tela u balans.

Buđenjem interocepcije sa oslonac na dah razvijamo drugu stranu disanja koja podržava ravnotežu unutrašnjih stanja, nervnog sistema, ishranjenost tkiva kiseonikom, duboku relaksaciju i regeneraciju.

Šta izdvaja jogu disanja

  • dinamične asane i pokret organizovan disanjem
  • fokus na unutrašnji doživljaj i introspektivni metod
  • građenje pokreta iznutra ka spolja
  • rad sa dubokom linijom mišića / respiratornom dijafragmom / karličnim dnom
  • funkcionalan zdrav pokret
  • individualni pristup i prilagođavanje prakse

Joga disanja je usklađena sa anatomijom, fiziologijom i biomehanikom disanja dok počiva na tradicionalnoj praksi joge.

Kako izgleda čas joge disanja

Joga disanja je kompletna praksa što znači da časovi obuhvataju joga položaje, pranajamu, pratjaharu, vođene relaksacije, vežbe koncentracije i meditacije uz dovoljno modifikacija da časovi odgovaraju različitim nivoima i potrebama polaznika.

Gde vežbamo: Homeplace studio, Ravanička 42 Beograd i Top Gym, Bul Nikole Tesle 3 Novi Beograd

Kontakt: da se prijavite ili pitate pišite mi na jogadisanja@gmail.com ili pozovite 062 8000148

Važna napomena:

Sva joga praksa kojom se bavimo na časovima jesu programi podrške zdravlju. Ni jedan od ovih programa nije namenjen u svrhu dijagnoze, terapije bolesti i bilo kakvih zdravstvenih stanja i ne mogu da zamene terapiju koju je lekar propisao. Programi nisu prilagođeni trudnicama.

I za sve vas koji ste po prvi put ovde, da vam se predstavim:

Zovem se Jelena Malenović i sertifikovani sam instruktor Hatha joge, joge hormonalne ravnoteže i učitelj joge disanja inspirisane učenjima Leslija Kaminofa. Svoju dugogodišnju joga praksu posvetila sam razumevanju i primeni joge u svakodnevnom životu kao i njenim terapeutskim dejstvima, posebno proučavajući efekte disanja kao odgovor na različita psihofizička stanja izazvana modernim načinom života.

Sa jogom sam se susrela još u svojim dvadesetim godinama i sticala iskustvo u različitim stilovima joge, pre svega da pomognem sebi i pronađem najefikasniju antistres terapiju za svoje telo i um, olakšam simptome cervikalne spondiloze i artitisa u kolenima sa kojima se nosim. U narednim godinama, samostalno i uz podršku joga učitelja istraživala sam različite stilove i prakse joge, zaljubila se u joga nidru, meditaciju, restorativne i terapeutske stilove joge. O tome kako mi je joga pomogla da se ponovo sprijateljim sa svojim telom, možete da pročitate u tekstu ovde.

U Međunarodnoj joga akademiji Joga saveza Srbije sertifikovala sam se za instruktora Hatha joge, joge hormonalne ravnoteže i joga ishrane.

2018. nastavljam studije joge pod vođstvom doajena joge Leslija Kaminofa u Yoga Anatomy školi iz Njujorka jednoj od najpriznatijih škola ove oblasti u svetu gde završavam Yoga Principles i kao stipendista nastavljam Yoga Practices. Ovo usavršavanje u oblasti anatomije, biomehanike, fiziologije, rada sa dahom i primene u joga praksi aktivno traje do danas.

Moj pristup jogi je holistički i usmeren na one efekte joge koji mogu da olakšaju svakodnevni život. Vodim se principom da je svako telo jedinstveno pa tako i grupnu praksu vodim prilagođavajući je ličnim potrebama da svako može da dobije baš ono što mu je potrebno i bezbedno uživa u praksi bez obzira na prethodno iskustvo u vežbanju, fleksibilnost ili oblik tela.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *