JOGA DISANJA časovi i kalendar za mart

TERMINI ONLINE STUDIO MART 2022.

ponedeljak/četvrtak    19.45 – 21.00

 sreda/subota                  09.30 – 10.30

Tvoja praksa mora da bude uvek pametnija od tebe – T.K.V. Desikatchar

ŠTA VEŽBAMO

Naša praksa bazirana je na Hatha jogi, onim njenim stranama koje podržavaju zdravlje, te je ovo terapeutski pristup praksi joge u okviru kojeg radimo na hormonalnom balansu, oslobađanju fizičkih i umnih napetosti, funkcionalnom i zdravom pokretu.

Čitava ova terapeutska praksa počiva na jogi disanja – tradicionalnom pristupu koji koristi putanje i kretanje daha kroz telo da oslobodi, podrži, rastereti, osnaži.

Časovi su koncipirani tako da primarno razvijaju kombinaciju snaga – stabilnost – pokretljivost, a metodika časa okrenuta je razvoju interocepcije, našeg posebnog senzornog sistema kojim razaznajemo šta se sve unutar našeg tela dešava.

JOGA DISANJA

Jedna od najčešćih zabluda je da na ovim časovima sedimo i radimo vežbe disanja.

Na časovima joge disanja kroz pokret učimo da razumemo svoj dah i sve načine na koje disanje može da nas podrži u svakodnevnom životu.

Dahom se služimo da razvijamo snažne mišiće, zdrav pokret baš kao i osećaj udobnosti u sopstvenom telu.

Joga disanja često nije laka, ali obećavam da ćeš moći da uradiš baš svaku vežbu. Čak i ako si potpuni početnik.

Joga disanja posebno može da ti pomogne da

  • pronađeš i ojačaš svoj odgovor na fizički i umni stres
  • povećaš kapacitet udaha i izdaha i naučiš kako sve možeš da koristiš dah
  • naučiš kako tačno da čuješ svoje telo i razumeš signale koje ti šalje

O jogi disanja i kako izgledaju časovi napisala sam ceo tekst na blogu koji možeš da pročitaš ovde

TERAPEUTSKA JOGA

Terapeutska joga je podržavajuća i negujuća.

Služi kao svojevrstan reset za najčešće slabe tačke savremenog načina života: kičmeni stub, ramena, vrat, zglobovi, stopala, šake, jednako kao i digestivni trakt, nervni sistem, čula vida ili sluha na primer.

Ono što je razlikuje je da se tokom prakse bavimo onim što je funkcionalno, zdravo, dobro, snažno i vitalno u telu i kroz rad na ovim delovima negujemo i one tačke u telu kojima je potrebna revitalizacija i nega.

Terapeutska joga posebno može da ti pomogne da

  • neguješ zdravlje kičmenog stuba, kostiju, zglobova
  • podržiš balans nervnog sistema
  • se efikasno revitalizuješ od svakodnevnog stresa

HORMONALNA JOGA

Hormonalna joga je nežna meditativna praksa koja kombinuje joga asane, vežbe disanja, koncentracije, opuštanja i vođene meditacije, da otkloni energetske i mentalne blokade, pruži blagu masažu unutrašnjih organa, njihovu veću prokrvljenost, uspostavi i neguje hormonalnu ravnotežu.

Negujemo ceo endokrini sistem imajući u vidu glavne putanje hormonalne komunikacije.

Joga hormonalne ravnoteže preporučuje se kao preventivna praksa ili kao vid podrške u uspostavljanju hormonalne ravnoteže i ukupnog zdravlja.

GDE VEŽBAMO

Svi časovi održavaju se uživo preko Zoom platforme.

Za individualne časove postoji mogućnost studija ili kombinacija online-studio.

ČLANARINA

8 časova – 3600 din

neograničeno – 4400din

drop in ili probni čas – 800din

Članarina traje mesec dana od datuma do datuma.

Cena individualnih časova na upit.

KONTAKT

Da se prijaviš za čas ili za još informacija pozovi me na 062-8000148 ili piši na spicesunshineblog@gmail.com

Važna napomena:

Sva joga praksa kojom se bavimo na časovima jesu programi podrške zdravlju. Ni jedan od ovih programa nije namenjen u svrhu dijagnoze, terapije bolesti i bilo kakvih zdravstvenih stanja i ne mogu da zamene terapiju koju je lekar propisao. Programi nisu prilagođeni trudnicama.

I za sve vas koji ste po prvi put ovde, da vam se predstavim:

Zovem se Jelena Malenović i sertifikovani sam instruktor joge, a svoju dugogodišnju joga praksu posvetila sam razumevanju i primeni joge u svakodnevnom životu kao i njenim terapeutskim dejstvima, posebno proučavajući efekte disanja kao odgovor na različita psihofizička stanja izazvana modernim načinom života.

Sa jogom sam se susrela još u svojim dvadesetim godinama i sticala iskustvo u različitim stilovima joge, pre svega da pomognem sebi i pronađem najefikasniju antistres terapiju za svoje telo i um i olakšam simptome cervikalnog sindroma, spondiloze i artitisa u kolenima sa kojima se nosim. Kako mi je joga pomogla da se ponovo sprijateljim sa svojim telom, možeš da pročitaš u tekstu ovde

U Međunarodnoj joga akademiji Joga saveza Srbije sertifikovala sam se za instruktora Hatha joge, joge hormonalne ravnoteže i joga ishrane.

Anatomiju joge i disanja usavršavala sam 2018/19. u Yoga Anatomy školi iz New York-a pod mentorstvom Leslie Kaminoff-a, jednog od najpriznatijeg stručnjaka iz ove oblasti u svetu danas.

Moj pristup jogi je holistički i usmeren na one efekte joge koji mogu da olakšaju svakodnevni život. Vodim se principom da je svako telo jedinstveno pa tako i grupnu praksu vodim prilagođavajući je ličnim potrebama da svako može da dobije baš ono što mu je potrebno i bezbedno uživa u praksi bez obzira na prethodno iskustvo u vežbanju, fleksibilnost ili oblik tela.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *