AJURVEDA JOGA RADIONICA & ciklus ajurveda joga časova

Zima je pravo vreme da uronimo u mudrost svog tela i povežemo sa ritmovima prirode.

Ajurveda zimu vidi kao vreme za osnaživanje i obnavljanje, jačanje imuniteta i oporavljanje energije što joga podržava ciljanim praksama. Ujedinjene ajurveda i joga obnavljaju ravnotežu energetskog i fizičkog tela za sveobuhvatnu revitalizujuću zimsku negu kao dobru osnovu za nastupajući ciklus proleća.

Ovom prilikom upoznaćemo se sa ajurvedskim principima i ciljanim jogičkim praksama da podržimo svoje energetsko i fizičko telo tokom perioda zime i ranog proleća.

Na radionici kroz teoriju i ajurveda joga praksu otkrićete:

  • Svoju kombinaciju doša i kako da ih održite u ravnoteži tokom zime
  • Kako da koristite energiju zime i ovladate osnovnim principima ajurvedske zimske nege
  • Principi i prakse za imuni sistem, digestivni trakt, energiju, negu mentalnog i emotivnog mira
  • Kako da primenite drevne rutine u savremenom životu

PROGRAM RADIONICE

I deo 10.15 – 11.00

  • Uvod u energiju zime uz čaj dobrodošlice
  • Razumevanje lične konstitucije i principa ravnoteže. Elementi i doše

PRAKSA: pet elemenata i glavni energetski kanali

PAUZA

II deo 11.10 – 12.00

  • Iz perspektive zime principi i primena kroz 6 ukusa ishranu, cirkadijalni ritam i rituale

PRAKSA: pomoć za detox / stimulacija limfe i oslobađanje gornjih disajnih puteva

PAUZA

III deo 12.15 – 14.00  

  • Razumevanje AGNI unutrašnjeg energetskog ognja

PRAKSA: AJURVEDA JOGA kompletan čas

VREME I MESTO ODRŽAVANJA RADIONICE

Kada: nedelja, 11. februar 2024. 10.00 – 14.00h

Gde: Homeplace studio, Ravanička 42, Beograd / onlajn preko Zoom aplikacije

NAČIN PRIJAVLJIVANJA

Prijavite se ili pitajte na jelena.homeplace@gmail.com ili 062 8000 148

Kotizacija: 4000 din za učešće u studiju / 3200 din za onlajn učešće

Paket za onlajn prisustvo: radionica + 3 časa 5000 din

Broj mesta u studiju je ograničen.

PRATEĆI CIKLUS AJURVEDA JOGA ČASOVA

Ovu radionicu prate tri ciljana časa ajurveda joge tokom februara koje možete da kombinujete po izboru. Časove možete da pohađate nezavisno ili u paketu sa radionicom. Časovi se održavaju u studiju i onlajn.

Čas1. KAPHA / Ojas 13.feb

Oslobađamo se nakupljene Kapha doše i budimo energetski kapacitet za revitalizaciju i imunitet.  Na ovom času fokusiramo se da napravimo prostor, pokrenemo limfu, oslobodimo respiratorne puteve i pružimo posebnu negu svojim zglobovima.

Čas2. VATA / Prana 20.feb

Umirićemo hladnoćom iziritiranu vata došu i obnoviti puteve za pet prana koje zajedno upravljaju svim funkcijama i aspektima našeg bića. Na ovom času fokusiramo se na energetske kanale i stvaranje pouzdanih puteva za stabilan neometan protok vitalnih energija kroz telo.

Čas3. PITTA / Tejas 23.feb

Koristimo inteligenciju svoje pitta doše da podržimo asimilaciju i svoj unutrašnji energetski plamen koji se spolja manifestuje kao fokusiran um, dobro varenje, topla i blistava koža, oči, kosa, ten, i sveukupan dobar osećaj.

Raspored onlajn pratećih ajurveda joga časova je u terminu 09.30-10.45

Kotizacija pratećih časova za onlajn prisustvo:

1 pojedinačan čas – 1200 din

Paket 3 časa – 2800 din

Paket 3 časa + radionica – 5000 din

Za časove u studiju važi Homeplace redovni cenovnik – pišite mi za termine raspored i više informacija.

Za prijave i više informacija o radionici/pratećim časovima pišite na jelena.homeplace@gmail.com ili pozovite 062 8000148

Važna napomena:

Sva joga praksa kojom se bavimo na časovima jesu programi podrške zdravlju. Ni jedan od ovih programa nije namenjen u svrhu dijagnoze, terapije bolesti i bilo kakvih zdravstvenih stanja i ne mogu da zamene terapiju koju je lekar propisao. Programi nisu prilagođeni trudnicama.

I za sve vas koji ste po prvi put ovde, da vam se predstavim:

Zovem se Jelena Malenović i sertifikovani sam instruktor joge i instruktor u sportu. Svoju dugogodišnju joga praksu posvetila sam razumevanju i primeni joge u svakodnevnom životu kao i njenim terapeutskim dejstvima, posebno proučavajući efekte disanja kao odgovor na različita psihofizička stanja izazvana modernim načinom života.

Sa jogom sam se susrela još u svojim dvadesetim godinama i sticala iskustvo u različitim stilovima, pre svega da pomognem sebi i pronađem najefikasniju antistres terapiju za svoje telo i um, olakšam simptome cervikalnog sindroma, spondiloze i artitisa u kolenima sa kojima se nosim. Kako mi je joga pomogla da se ponovo sprijateljim sa svojim telom, možeš da pročitaš u tekstu ovde.

2016/17. u Međunarodnoj joga akademiji Joga saveza Srbije sertifikovala sam se za instruktora Hatha joge, joge hormonalne ravnoteže i joga ishrane, gde se susrećem i sa osnovama ajurvedske kuhinje.

2018./19. završila sam studije anatomije joge i disanja u Yoga Anatomy školi iz New York-a pod mentorstvom Leslie Kaminoff-a, jednog od najpriznatijeg stručnjaka iz ove oblasti u svetu danas.

Od 2018. do danas usavršavam breathcentered inquiry based pristup joge pod vođstvom mog učitelja Leslie Kaminoff i učenja koja spajaju savremenu anatomiju sa principima (vini) joge tradicionalnog terapeutskog pravca i nasleđa Leslie Kaminoff – T.K.V. Desikatchar – T.Krishnamacharya.

Moj pristup jogi je holistički i usmeren na one efekte joge koji mogu da olakšaju svakodnevni život. Ajurvedu tako izučavam u svrhu adekvatnije primene joge od 2020. i sama praktikujem ajurvedske principe očuvanja ravnoteže.

Vodim se principom da je svako telo jedinstveno pa tako i grupnu praksu vodim prilagođavajući je ličnim potrebama da svako može da dobije baš onošto mu je potrebno i bezbedno uživa u praksi bez obzira na prethodno iskustvo u vežbanju, fleksibilnost ili oblik tela.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *