Ajurveda Joga Aromaterapija vikend radionica

VIKEND REGENERACIJA 3 – 4. avgust u Čuružanki

Avgust je idealan trenutak da svoje energetsko i fizičko telo pripremimo za jesen. Slično kao ostavljanje zimnice tako je baš ovaj period u godini vreme da pohranimo sve blagodeti leta i podržimo ravnotežu čitavog svog bića. Nešto poput unutrašnjeg sunca na koje ćemo moći da se naslonimo za onu tako potrebnu energiju i vitalnost tokom narednih meseci.  

Osmislile smo dva prelepo opuštajuća dana u magičnoj Čuružanki na koja vas pozivamo

da zajedno kuvamo, dišemo, otkrijemo lekovitu moć biljaka i upoznamo se sa praksama koje obnavljaju podmlađuju i neguju iznutra ka spolja.

da se oslobodiš dugo nakupljanog stresa

otključaš svoje prirodne kapacitete dubinske relaksacije, rekuperacije, regeneracije i vitalnosti

pružiš sebi podršku za lakšu perimenopauzu / menopauzu i hormonski balans

otkriješ kako da se neguješ iznutra i upoznaš izvore sopstvene energije

savladaš kuhinjske prečice za sveže negujuće obroke

opustiš, oslušneš sebe, dobro zabaviš, uživaš u druženju i osloniš na podršku

 • JOGA TERAPIJA: Ravnoteža endokrinog sistema, elemenata i energija u telu
 • RADIONICA AJURVEDSKE KUHINJE: Umetnost rasajane – hrana koja podmlađuje i neguje iznutra – ajurvedska ishrana kao podrška hormonskom balansu
 • YIN JOGA ENERGETSKE VEŽBE I AKUPRESURA: ublažavanje tegoba periomenopauze / menopauze i regulacija metabolizma
  • JOGA DISANJA & RAD SA DAHOM: regulacija nervnog sistema i podrška stanjima kao što su: hronični umor, preplavljenost, tuga, telesne i umne tenzije, zabrinutost, ruminacija, nesanice
  • RADIONICA AROMATERAPIJE & ZAČINSKOG BILJA: podrška biljaka iz ugla aromaterapije i kuhinje. Etarska ulja za regulaciju raspoloženja, umirivanje i energizaciju nervnog sistema. Tajna veza sećanja emocija i mirisa, kako odabrati kvalitetno ulje, svojstva recepture i razmere mikseva prema tegobama. Naučite recepture blendova za regulisanje rada nervnog sistema: ublažavanje anksioznih i depresivnih stanja, ublažavanje uticaja stresa, poboljšanje zdravlja digestivnog trakta i kvaliteta sna. Upotreba lekovitog začinskog bilja u kuvanju sve uz seckanje, mućkanje, pripremu i uživanje u osvežavajućim zalogajima i napicima. Napravićete samo svoj miks začina i etarskih ulja.
  • Tokom oba dana ostavile smo dovoljno vremena za sav razgovor i razmene kao i uživanje pored bazena ili čuvene čuruške plaže
  • Čeka vas osveženje u vidu napitaka i zalogaja, kao i biljni/veganski ručak koji spremamo zajedno na obe radionice u prelepoj kuhinji na otvorenom.
  • Svakog od učesnika očekuju skripte, recepti i poklon paketić.

  Prakse koje budemo radili su lagane i prijatne, prilagođene svim nivoima uz neposredan, jasan i interaktivan pristup. Prakse uključuju mudre, rad sa dahom, vežbe relaksacije, koncentracije i meditaciju, kao i lagane rashlađujuće i umirujuće joga asane.

  U kuhinji (da li smo rekli da je prelepa i na otvorenom) i pripremi jela učestvujemo svi tako da se kroz interakciju i direktno iskustvo upoznajemo sa temama koje obrađujemo oba dana.

  Dovoljno prostora za pauze, razgovore, druženja i odmaranje. Ili uživanje u prelepom okruženju Čuruga i Tise.

  Ograničen broj učesnika, kvalitetan praktičan rad uz individualni pristup da odgovori baš na tvoje potrebe.

  Piši nam sa pitanjima, za više informacija ili da rezervišeš svoje mesto

  Jelena Malenović jelenamalenovic@spicesunshine.com

  Simonida Zorić Jančić simonida@zephyroswellness.com

  Kada: vikend 3-4. avgust

  Gde: Kuća Čuružanka, Čurug

  DAN POJEDINAČNO  7,800rsd / VIKEND 14,000rsd

  Early Bird za rezervacije do 30. Juna 12,000rsd

  U cenu je uključeno: radionica po programu / veganski obrok i osveženja / korišćenje privatnog bazena i dvorišta / skripte / e-kuvar / poklon paket

  U cenu nije uključeno: prevoz do i od lokacije / prenoćište / drugi lični troškovi

  PRIJAVE I INFORMACIJE

  Jelena Malenović jelenamalenovic@spicesunshine.com 062 8000148

  Simonida Zorić Jančić simonida@zephyroswellness.com 063 8561316

  O Čurugu i Čuružanki

  Ušuškan na Tisi kod rezervata prirode i Bisernog ostrva, Čurug je lakom i udobnom vožnjom 105km udaljen od Beograda, 25km od Novog Sada i 25km od Zrenjanina. Više o lepotici Čuružanki i samom mestu pogledajte na curuzanka.com/

  O nama

  Simonida Zorić Jančić

  Osnivačica Zephyros Wellness Concept Simonida je Holistic wellness terapeut (Učilište Lovran, Opatija) Praktičar Bahovih kapi (BFRP, The Bach Centre) Yin Yoga Teacher (Sebastian Pucelle i Murielle Burellier).

  U svom individualnom radu objedinjuje holistički pristup tradicionalnih praksi Istoka i savremenih metoda Zapada, sa akcentom na holističku masažu, aromaterapiju, miofascijalno opuštanje i osvešćivanje psihosomatskih obrazaca kroz savetovanje, energetski rad i rad sa cvetnim esencijama.

  Pored višegodišnjeg grupnog i individualnog rada, bavi se edukacijom i obukom iz oblasti holističkog wellnessa.

  Jelena Malenović

  Osnivačica Oxygen Movement platforme, Jelena je edukator i praktičar terapeutskih vidova joge sa više od 20 godina iskustva. Završila je studije anatomije joge i disanja u Yoga Anatomy školi iz New York-a pod mentorstvom Leslie Kaminoff-a doajena iz ove oblasti u svetu. Praktičar je ajurvede koju od 2020. izučava u svrhu adekvatnije primene joge i uvođenja ajurvedske ishrane u savremeni život.

  Od 2018. do danas uči i usavršava breath centered inquiry based pristup joge pod vođstvom Leslija Kaminofa/Amy Mathews i učenja koja spajaju savremenu anatomiju sa principima (vini) joge tradicionalnog terapeutskog pravca i nasleđa Leslie Kaminoff – T.K.V. Desikatchar – T.Krishnamacharya.

  2016/17. u Međunarodnoj joga akademiji Joga saveza Srbije sertifikovala se za instruktora Hatha joge, joge hormonalne ravnoteže i joga ishrane, gde se upoznala i sa osnovama ajurvedske kuhinje.

  Svoju dugogodišnju joga praksu posvetila je razumevanju i primeni terapeutskim vidovima joge posebno proučavajući rad sa dahom. O nasleđu učenja i učiteljima možeš da pročitaš u tekstu ovde.

  Jelenin pristup jogi je holistički i usmeren na one efekte joge koji mogu da olakšaju svakodnevni život. Vodi se principom da je svako telo jedinstveno pa tako i grupnu praksu prilagođava individualnim potrebama da svako može da dobije baš ono što mu je potrebno i bezbedno uživa u praksi bez obzira na prethodno iskustvo u vežbanju, fleksibilnost ili oblik tela.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *